Talmaciu


 
Talmaciu este o localitate aflata la 20 de km de Sibiu si asezata la confluenta raurilor Sadu si Cibin, la poalele unor dealuri formate din conglomerate.

Dintr-o asezare de agricultori din Evul Mediu, Talmaciu a devenit la inceputul sec. al XIX-lea un mic centru industrial in care functionau doua intreprinderi : o Fabrica de cherestea si butoaie si o Fabrica de textile

Documentele atesta insa ca inca din sec. al XVI-lea s-a incercat amplasarea unor manufacturi in aceasta zona, cum a fost Moara de hartie din anul 1573.

La sfarsitul sec. al XX-lea Talmaciu a devenit un important centru economic al judetului, aici functionand cunoscuta intrepridere “Firul Rosu” in care se fabrica ata de cusut, fire pentru tesaturi superioare, filatura de fire pieptanate din bumbac. Tot aici exista intrepriderea de cherestea care valorifica lemnul din zona.

In zilele noastre, Talmaciu a devenit un oras in plina dezvoltare economica. Aici au investit mai multe firme de renume si s-au dezvoltat de asemenea si mici intreprinderi de productie.

(Sursa foto : www.primaria-talmaciu.ro)